Saradnja Vil*a i ZAKS-a

Kontinuirana afirmacija ZAKS brenda kao mesta gde se kupuje nakit vrhunskog dizajna trajne materijalne i emotivne vrednosti ne bi bilo moguće bez stalnog ulaganja u enterijere poslovnica kao i u njihove izloge. „Ove godine odlučili smo posebnu pažnju posvetiti dekoraciji naših izloga za Dan zaljubljenih, a kako ZAKS  prati svetske trendove  taj smo zadatak odlučili prepustiti talentovanim dizajnerkama  iz Studia Vil*e. Sa obzirom da smo jako zadovoljni njihovim idejnim rešenjem, narocito  zbog jednostavnosti dekoracija koje se uklapaju u naš stil koji negujemo ali i zbog toga što su i kupci na njih izvrsno reagovali, dekoracije smo odlučili da ostavimo ceo februar i deo marta“, rekla je Nikolina Kefeček, menadzer  marketinga i promocije u ZAKS-u.

ZAKS - Suradnja VIL*A i ZAKS-a

Kako su Vil*e došle na ideju o dekoracijama za ZAKS, objasnila je jedna od dizajnerki tima Ivona Vuletić: „Kako nam je tema bila ljubavna odlučile smo da na izloge postavimo "kišu" stilizovanih srca koja "padaju" sa vrha izloga i okviruju ga jer nakit upravo tako najviše dolazi do izražaja. Pri tome nas je najviše inspirisala prelepa ZAKS - ova kolekcija nakita koju nismo htele "ugušiti" dominantnim oblicima. Centralni motiv dekoracije je dama s kišobranom umanjenih dimenzija koja ne ometa pogled prolaznika prema nakitu. Struktura koju prave padajuća srca u srebrnoj i zlatnoj mat boji, baš kao i nakit u izlozima, iz daljine podsećaju na filigranski izrađen nakit.“ 

ZAKS - Suradnja VIL*A i ZAKS-a

Vil*e su dekoracijom želele  izazvati znatiželju kod prolaznika, a kako su gotovo svi izlozi u shopping centrima vizualno zagušeni jarkim bojama koriscenjem neznih boja i manjim kontrastom nijansa Vil*e su ZAKS-u postigle efekt isticanja među ostalim eksterijerima prodavnica. Pritom su bojama pratile Zaksove ključne boje logotipa kao i samu boju nakita. „Kod dizajniranja dekoracija jednostavni motivi su poželjni iz jednostavnog razloga: "Manje je više!", a to vazi i za izloge. U prvom planu moraju biti izloženi artikli, a ne dekoracija koja samo treba privući pažnju na izlozene modele“, objasnila je jedna od Vil*a, Vlatka Blakšić.  

Kako bi se na vreme mogle postaviti adekvatne  sezonske dekoracije u svim poslovnicama, dizajnerke su trebale posebnu pažnju posvetiti  dizajniranju tapeta jednostavnih za montažu. „Time se dobija na brzini i smanjuje mogućnost grešaka pri postavljanju, a omogućuje da sve Zaksove radnje istovremeno niknu u novom ruhu. Tako su, na primer, ZAKS-ovi zaposleni u Splitu i Rijeci sami mogli postaviti dekoracije I nije bilo potrebno osiguravati dodatna sredstva kako bi se iznajmila firma za postavljanje nalepnica na izloge“, napomenula je Lana Hudina, diplomirana produkt dizajner i treća članica Vil*a.